ГОРІХОПЛІДНІ КУЛЬТУРИ.
До цієї господарської групи плодових віднесені рослини, що дають плоди з сухою дерев'янистою оболонкою та їстівним ядром. На Україні можуть рости грецький (волоський) горіх, ліщина, фундук, а в Криму також мигдаль, фісташка, пекан і їстівний каштан. Загальне в плодах горіхоплідних — високий вміст жирів — 60—75 % і білка 13—25 %. Більшість з них теплолюбні рослини. Залежно від кліматичних умов у любительському саду бажано мати кілька дерев чи кущів «фабрики калорій» — так іноді називають горіхи через їх високу калорійність.
akadem9.at.ua
monster
До цієї господарської групи плодових віднесені рослини, що дають плоди з сухою дерев'янистою оболонкою та їстівним ядром. На Україні можуть рости грецький (волоський) горіх, ліщина, фундук, а в Криму також мигдаль, фісташка, пекан і їстівний каштан. Загальне в плодах горіхоплідних — високий вміст жирів — 60—75 % і білка 13—25 %. Більшість з них теплолюбні рослини. Залежно від кліматичних умов у любительському саду бажано мати кілька дерев чи кущів «фабрики калорій» — так іноді називають горіхи через їх високу калорійність.
akadem9.at.ua
monster